Zoeken in deze blog

Over NESFan

Hallo!

Leuk dat je op mijn blog bent terecht gekomen. Mijn naam is Sander Mebus en ik ben al meer dan 30 jaar een gamer in hart en nieren.

In de jaren ´80 kwam ik in contact met videogames via de Atari 2600. Games als Centipede, Space Invaders, Moon Patrol en Pole Position enthousiasmeerde de jonge gamer in mij. Na de Atari zag ik bij een vriend thuis, begin jaren '90, het Nintendo Entertainment System staan en was ik meteen verkocht. Wat een geweldig apparaat en met de 2-in-1 cartridge van Super Mario Bros/Duck Hunt ging ik los. Na nog even flink gespaard te hebben (ik geloof 299 gulden om precies te zijn) kon ik in de Kerstvakantie mijn eigen NES halen bij de Intertoys in de Bijlmer. De hele vakantie speelde ik Super Mario Bros en is dit nog steeds één van mijn favoriete games aller tijden. Maar gelukkig volgden er meer prachtige titels, al was het sparen voor een nieuwe game een hele opgave in die tijd.

Nog steeds ben ik een verzamelaar van NES- en Famicom games. Ik bezoek dan ook graag Retro Game Beurzen in Nederland en af en toe het buitenland. Gezellig met een vriendengroep op zoek naar nieuwe parels voor de collectie. 

Naast mijn interesse voor het Nintendo Entertainment System houd ik ook van andere consoles. Ik heb een aparte smaak en stap wel eens af van de gebaande paden. Maar daar ga je ongetwijfeld meer over lezen. Met dit blog wil ik je dan ook meenemen in mijn wereld. Veel plezier!

Heb je vragen? Neem dan contact met mij op en probeer zo snel mogelijk een reactie te geven.